Choose your country
MENNEKES

Stabil strömförsörjning ombord på skepp

  • Robust, tåligt material för extrema villkor
  • Kombinationer kan utökas individuellt
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhållen
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Tryckvattentäta vägguttag SCHUKO®
  • Kombinationer och uttag tillverkas efter önskemål av specialplast (t.ex. för att skydda mot salt havsvatten)
  • Lätta att sätta i och dra ut – tack vare smart teknik för kontakthylsor till stickproppar och skarvuttag (16–125 A) samt uttag (63–125 A)
  • Specialprodukter för kylcontainrar

Klara besked för energifördelning: Från oss får du inte bara stationära och mobila lösningar för varv och hamnar, utan även för skepp. Särskilt på container- och personskepp måste energiförsörjningen fungera perfekt – i teknik- och maskinrummen, i kylcontainrarna och lagerförråden och kabyssen.

Uttagskombinationer för skepp

Våra uttagskombinationer AMAXX® för väggmontering och utanpåliggande montering är platssparande och kan utrustas individuellt – idealiskt för skepp. Tack vare smarta funktioner kan en person snabbt montera dem. Standard är AMAXX® av robust plast, men om så önskas finns de även med specialplast som skyddar extra väl mot aggressiva ämnen. Kombinationerna uppfyller kapslingsklasserna IP44 eller IP67 och är alltså väl skyddade både mot damm och vatten.

Uttag och stickproppar för skepp och kylcontainrar

Alla kontaktskruvar på våra avstängningsbara och mekaniskt låsta vägguttag DUO nås praktiskt framifrån. Vid önskemål kan vägguttagen för 63 och 125 A förses med vår kontakthylsteknik X-CONTACT®. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång. Uttagen är tillverkade av kvalitetsplast. Om så önskas går det att få DUO-produkterna av specialplast, med värmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

För strömförsörjning av kylcontainrar erbjuder vi förutom olika DUO-vägguttag med 32 A och AMAXX® uttagskombinationer även följande produkter: vägguttag 9562 och påbyggnadsuttag 2123A – alla för 32 A samt med förnicklade kontakter, värmetåliga kontakthållare och tidssparande skruvkontaktanslutningsteknik. Vägguttaget är tillverkat av specialplast som skyddar mot aggressiva ämnen och husets underdel kan vridas 180 grader. Påbyggandsuttagets insticksriktning är rak och påbyggnadskontakten har ett skyddande klafflock.

Med våra stickproppar AM-TOP® med 32 A kan du förse kylcontainrar med ström. Produkterna har ett robust, endelat hus, skruvförbandet med packning garanterar greppbar och säker hantering även när det är fuktigt och blött och tack vare skruvkontakttekniken kan du installera AM-TOP® enkelt och tidssparande. Uttag och skarvuttag uppfyller kapslingsklass IP67 och är perfekt skyddade mot damm och vatten.

Våra PowerTOP® Xtra stickproppar är idealiska för flexibel strömförsörjning på skepp: uttag och skarvuttag är ergonomiskt utformade, har noppiga greppszoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, hjälp för att öppna locket samt låsslid. Det gör att stickproppar och skarvuttag är lätta att hålla och ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Och så klart kan de sättas i och dras ur tusentals gånger.

Stickpropparna är tillverkade av robust, tåligt material och uppfyller skyddsklass IP44, -54 eller -67. Därigenom är de skyddade mot damm och vatten på bästa sätt. PowerTOP® Xtra skarvuttagen med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och, som tillval, förnicklade kontakter. Stickpropparna har också förnicklade kontakter. De 5-poliga stickpropparna med 16 och 32 A finns i varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning. Produkterna är skyddade mot aggressiva ämnen. Överallt är vår kraftsparande kontakthylsteknologik X-CONTACT® integrerad. Med hjälp av smarta anslutningstekniker kan du enkelt och snabbt installera stickproppar med några få verktyg.

Letar du efter produkter för energifördelning på varv eller i hamnar?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: