Choose your country

MENNEKES

FAQ

Frågor & svar

Är MENNEKES uttagskombinationer VDE-godkända/-testade (eller likvärdigt)?

Våra uttagskombinationer kan lyda under olika produktstandarder. Vanligtvis uppfyller vår serietillverkning IEC 61439, IEC 60309 och VDE 0620.

Vad betyder läget på skyddskontakten på industristickproppar och -uttag?

Skyddsledarens position säkerställer oförväxlingsbarhet för olika spänningar och frekvenser enligt standarderna.

Vad är det extra stiftet avsett för på 63 A och 125 A kontakterna?

Det extra stiftet kallas för pilotstift och kan användas för att styra fler signaler (t.ex. aktivering av stickkopplingen/styrning av en signal)

Finns det påbyggnadsscheman för 3KRAFT®- och AirKRAFT®-produkterna?

Till 3KRAFT®- och AirKRAFT®-produkterna finns produktinformationsblad med måttritningar på respektive produktdetaljsida. För dessa produkter sammanställs inga påbyggnadsscheman.

Finns det även EverGUM®-produkter i IP5x?

Som standard har EverGUM® produktserie IP-skyddsklasserna IP 44 och IP 67. Annan skyddsklass måste beaktas i det enskilda fallet.

Kan jag utföra ändringar på uttagskombinationen eller bygga ut dem?

Om ändringar utförs på uttagskombinationen blir du tillverkare och övertar hela produktansvaret.

Har MENNEKES även skruvlösa anslutningstekniker i sortimentet?

Skruvlös kontaktteknik kan vi erbjuda upp till 32 A för vägguttag, påbyggnadsuttag, kontakter och kopplingar. Sök efter ”SafeCONTACT” och ”TwinCONTACT”.

Var fäster man skyddslocken på apparatkontakterna?

Skyddslocken fästs under fästskruven på påbyggnadsapparatkontakterna. På vissa apparater finns ett fästhål för detta.

Är MENNEKES-produkter UV-beständiga?

Alla plaster åldras av de strukturförändringar som sker i plast på grund av UV-strålning. Varken vi eller våra plastleverantörer kan ange en fullständig UV-beständighet för plaster. Vi har erfarenhet av produkt-livslängder på 20 år och mer för våra produkter som använts utomhus. Eftersom våra produkter även vid normal användning utsätts för olika situationer, särskilt mekaniskt slitage, kan vi inte ange någon minsta livslängd för våra produkter.

Hur skickar jag tillbaka en artikel?

Innan du skickar tillbaka en vara ber vi dig att kontakta oss angående ditt returönskemål på vi@MENNEKES.de. För att kontrollera ert önskemål behöver vi följande uppgifter: Artikelnummer Antal Referensnummer (följesedel- eller fakturanummer) Orsak till returen Om retur är möjlig får du ett returnummer av oss samt all annan information om din returförsändelse. När vi har inspekterat din retur tillgodoskriver vi varan enligt våra returvillkor.