Choose your country

MENNEKES

FAQ

Frågor & svar

Är MENNEKES uttagskombinationer VDE-godkända/-testade (eller likvärdigt)?

Alla MENNEKES-produkter testas ingående i vårt egna testlaboratorium – för högsta kvalitet och säkerhet– före leverans till kunden. Laboratoriet är erkänt av VDE (Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik e. V.) och används av oss och andra testinstitut. I laboratoriet testas våra uttagskombinationer enligt de gällande standarderna SS-EN/IEC 61439, SS-EN/IEC 60309 och VDE 0620.

Vad betyder läget på skyddskontakten på industristickproppar och -uttag?

Skyddsledarens position säkerställer oförväxlingsbarhet för olika spänningar och frekvenser enligt standarderna. 

Vad behöver man 1h stickkopplingar till?

Denna klockposition är, till skillnad från andra klockpositioner, inte standardiserad och är därför fri för specialanvändning av stickkopplingar. Mer information finns här.

I katalogen anges en största ledningsarea på 6 mm² för typ 354. Kan man även ansluta en 10 mm²?

Ja, typ 354 kan anslutas med en ledningsarea på 10 mm² om man använder en styv ledning. Om man använder flexibel ledning kan man max. ansluta en ledararea på 6 mm².

Vad är det extra stiftet avsett för på 63 A och 125 A kontakterna?

Det extra stiftet kallas för pilotstift och kan användas för att styra fler signaler (t.ex. aktivering av stickkopplingen/styrning av en signal)

Behöver jag en 9 mm eller 13 mm tryckluftsanslutning?

Beroende på kundens tryckluftsanslutning finns det tryckluftsslangar med 9 mm eller 13 mm nominell bredd. För det erbjuds tryckluftssnabbkopplingar för hängfördelaren med passande anslutningsnippel.

Finns det 3-polig 16 A vinkelskarvuttag i husvagnsområdet med integrerat SCHUKO®-uttag?

Nej – det är inte tillåtet längre enligt aktuella standarder. Alla våra stickkopplingar och uttagskombinationer för husvagn och camping finns här: Camping-stickkopplingar, camping-uttagskombinationer.

Har ni infällda dosor för 32 A?

Nej. Infälld montering är endast möjlig upp till 16 A 5 p eftersom utdragningskrafterna är för stora vid 32 A. Därför är det inga leverantörer som levererar infällda dosor för 32 A.

Vilken IP-skyddsklass uppfyller gångjärnsfönstret 40981?

Gångjärnsfönstret 40981 uppfyller skyddsklass IP67 (vattentät).