Choose your country
MENNEKES
Firmengebäude der MENNEKES Elektrotechnik GmbH & Co. KG in Kirchhundem

MY POWER CONNECTION

Vi är MENNEKES

MY POWER CONNECTION: Namnet MENNEKES står för tillförlitliga, säkra och innovativa kraftfulla lösningar av hög kvalitet inom industristickproppar och -uttag, elektromobilitet och bilindustrin. Rättvisa och långvariga samarbetsavtal, baserade på integritet och lika villkor samt nära, personlig service är en självklarhet hos oss.

Vi är handlingskraftiga, vill göra saker bättre och är alltid på jakt efter nya lösningar. Inom våra verksamhetsområden tillhör vi världens ledande tillverkare. Sedan 2014 är vår laddkontakt ”Typ 2” standard enligt EU-lag för elbilar Europa. MENNEKES är symbol för moderna kontakter, uttag och uttagskombinationer samt för intelligenta eMobility-laddlösningar – inklusive debiteringstjänster. Hos oss skapas säkra anslutningar och infrastrukturen för framtidens mobilitet. Vi producerar och utvecklar våra långvariga lösningar för olika industribranscher, kommuner och offentliga institutioner, olika yrkesgrupper, bilindustrin, deras underleverantörer samt för privata hushåll.

Ett familjeföretag med regionala rötter och internationellt nätverk

Regionala rötter och internationellt nätverk är lika viktigt för oss: Vi är ett oberoende medelstort företag som sedan 80 år tillbaka ägs av familjen, leds av den tredje generationen och är engagerade i vårt hembygd Sauerland samt Tyskland som är företagets säte. Vårt huvudsäte ligger i Kirchhundem/Sauerland och har gjort så sedan företaget grundades 1935. 1991 tillkom en andra filial i Sehmatal-Neudorf/Erzgebirge i Sachsen. Vi tillverkar kvalitet ”Made in Germany”. Vi säljer våra lösningar i mer än 90 länder och vi har ett internationellt nätverk med dotterbolag, försäljningskontor och filialer i Europa, Asien och Mellanöstern samt i Nord- och Sydamerika.

Vi är stolta över våra 1.600 mycket kvalificerade och kompetenta medarbetare – de är vår viktigaste tillgång. Vi erbjuder säkra arbetsplatser med avtalsenlig lön, flexibla och familjevänliga arbetstider, många fördelar, samt en arbetsmiljö som är präglad av respekt, förtroende och en öppenhet och transparens samt en tydligt reglerad feedback-kultur. Genom målinriktade åtgärder ger vi våra anställda möjlighet till såväl yrkesmässig som personlig utveckling.

Vi utbildar framgångsrikt sedan tiotals år tillbaka. Vi har därmed banat vägen till yrkeslivet för flera generationer – och några av våra tidigare lärlingar är idag chefer hos MENNEKES.

Vår egen tillverkning med högsta krav på hållbarhet och kvalitet

Vi utvecklar och tillverkar själv våra produkter – därmed kan vi säkerställa att de uppfyller våra kvalitetskrav. Produktutvecklingen, verktygstillverkningen, plastformspruteriet, kontaktdelstillverkningen, serie- och specialmonteringen samt ett 5 500 kvadratmeter stort logistikcentrum är en del av vår företagskoncern. Vi satsar på de modernaste maskinerna som manövreras av experter och förstklassiga råämnen.

Miljöskydd och att skona naturresurserna är en självklarhet för oss. Hela företaget är inriktat efter hållbarhet och våra energi- och miljöstyrningssystem är certifierade i enlighet med detta. Våra byggnader är anslutna till ett centralt energisystem. Kyl- och värmeackumulatorer sörjer för att omgivningstemperaturen på natten och spillvärmen från maskiner och anläggningar samlas upp och återanvänds för uppvärmning och kylning av kontorsutrymmen och golv.

Med lösningar från MENNEKES håller du testad, robust kvalitet i händerna: I vårt testlaboratorium testas våra produkter grundligt för den hårda praktiska användningen – med de modernaste mät- och testmetoderna i enlighet med gällande normer. Laboratoriet är erkänt av VDE (Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik e. V).

Ta reda på mer om oss: