Choose your country

MENNEKES

MENNEKES Elektrotechnik Sachsen GmbH

Specialister på tillverkning och montering

MENNEKES inledde sitt engagemang i Neudorf i Sachsen redan 1991. Sedan 1995 är MENNEKES Elektrotechnik Sachsen (Technoplast) en fullvärdig medlem i MENNEKES-koncernen.

Produktionsanläggningen i Neudorf omfattar fyra produktionsområden. Plastformsprutningen har 27 formsprutningsmaskiner. CEE-stickproppar och uttag samt väggboxar tillverkas i två monteringsavdelningar. I Neudorf tillverkas utöver formsprutade plastdelar även höljen av rostfritt stål för såväl uttagskombinationer som laddstationer. På Neudorf-anläggningen i Erzgebirge arbetar mer än 140 personer.

Programmerad för tillväxt

Sedan 2008 har mer än 8 miljoner euro investerats i anläggningen i Erzgebirge. 2009 investerade MENNEKES Sachsen 4,5 miljoner euro bara på att bygga upp en ny produktionshall på 2 500 m². Idag har anläggningen en modern maskinpark för plast- och metallbearbetning. Dessutom finns det monteringsanläggningar för en mängd olika behov.

I samarbete med Fraunhofer Institute IML i Dortmund har man byggt upp ett förstklassigt höglager med mer än 11 000 små lastbärare och mer än 900 pallplatser. Fler investeringar ska göras för att skapa nya, moderna produktionsanläggningar för installation av väggboxar.

Socialt engagemang

MENNEKES Elektrotechnik Sachsen GmbH är djupt förankrat i regionen. Det kännetecknas av det sociala engagemanget i regionen. Projekt som ”Revolution Train” som arbetar med att förebygga missbruk får stöd, liksom regionala sportföreningar och lokala skolor och daghem.

Sportsponsring

MENNEKES Sachsen är huvudsponsor för fotbollsklubben Erzgebirge Aue som spelar i andra divisionen.