Choose your country

MENNEKES

Stabil strömförsörjning för varv

  • Robust, tåligt material för extrema villkor
  • Fördelare och Kombinationer kan utökas individuellt
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhållen
  • Fast installeringsbara och mobila produkter
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Kombinationer och uttag tillverkas efter önskemål av specialplast (t.ex. för att skydda mot salt havsvatten)
  • Lätta att sätta i och dra ut – tack vare smart teknik för kontakthylsor till stickproppar och skarvuttag (16–125 A) samt uttag (63–125 A)
  • Speciallösningar för särskilda utmaningar

Svetsning, skruvning, bockning, borrning och sågning: att bygga eller reparera fartyg och yachter är krävande och kräver många arbetsmoment. I varvshallar och dockor måste personal samarbeta både över stora avstånd och på mycket små utrymmen. Varje handgrepp måste utföras korrekt, maskiner och material ska manövreras och förflyttas säkert och stabilt. Det kräver ström – ibland mobilt, ibland stationärt, alltid säkert och stabilt. Oavsett om du är produktions- eller underhållschef eller planerare: Hos oss hittar du rätt lösning för dina behov.

Uttagskombinationer för varv och fartygsbygge

Våra uttagskombinationer AMAXX® för väggmontering och utanpåliggande montering är platssparande och kan utrustas individuellt – och kan användas på många ställen i varvshallen. Tack vare smarta funktioner kan en person snabbt montera dem. Som standard är AMAXX® tillverkad av robust plast, men efter önskemål går det även att få den med specialplast som skyddar extra väl mot aggressiva ämnen, t.ex. salthaltigt vatten. Kombinationerna uppfyller kapslingsklasserna IP 44 eller IP 67 och är alltså väl skyddade både mot damm och vatten.

Våra mobila fördelare från produktfamiljerna EverBOX®, EverGUM® och AMAXX® är kompakta, har praktiska handtag och låg vikt och är därför extra platssparande, lättburna och staplingsbara. EverBOX® Grip skapades från början efter önskemål från en kund om ett fartygsbygge varv och utvecklades sedan till en serieprodukt. EverGUM® tillverkas av robust, massivt gummi, EverBOX® och AMAXX® av plast. Båda produktmaterialen är mycket slag- och stöttåliga. EverGUM® har kapslingsklass IP 44, EverBOX® och AMAXX® kapslingsklass IP 44 eller IP 67 vilket gör dem perfekt skyddade mot damm och vatten.

EverBOX®-produkterna har dessutom fler funktioner: De kan utökas från 16 till 125 A och ramen på höljet samt grepp ger extra skydd för uttag och inbyggda enheter. Säkringarna under genomskinliga lock är väl synliga och enkla att manövrera.

På förfrågan tillverkar vi gärna speciallösningar, t.ex. våra revisionsvagnar. De används bl.a. hos Meyer Werft-koncernen. Produkten kan transporteras med kran och eftersom den har hjul går det även att förflytta den på marken. Den har ett robust stålstativ, kan förses med diverse uttag på båda sidorna, har en huvudbrytare, en hållare för tilledning och öglor för krantransport.

Uttagsanordningar för varv och fartygsbygge

Vårt sortiment med vägguttag för varv och fartygsbyggen omfattar klassiska vägguttag, vägguttag säkrade med säkringssockel eller ledningsskyddsbrytare samt avstängningsbara och mekaniskt låsbara vägguttag DUO. Alla kontaktskruvar nås praktiskt från produktens framsida. Vid önskemål är vår kontakthylsteknik X-CONTACT® integrerad. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång. Uttagen är tillverkade av kvalitetsplast. Om så önskas går det att få produkterna av specialplast, med högvärmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

På begäran utvecklar vi och tar även gärna fram individuella speciallösningar åt dig – som våra speciella väggkombinationer för olika användningsområden. Dessa produkter har en modulär uppbyggnad utifrån dina krav och kan till exempel förses med olika kopplingsanordningar och anslutningar.

Stickproppar för varv och fartygsbygge

Våra stickproppar PowerTOP® Xtra gör det lätt att göra strömfördelningen flexibel och säker på varv: PowerTOP® Xtra är ergonomiskt utformade, har noppiga greppszoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, hjälp för att öppna locket samt lås, vilket gör att stickproppar och skarvuttag är lätta att hålla, ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Och så klart kan de sättas i och dras ur tusentals gånger.

Stickpropparna är tillverkade av robust, tåligt material och uppfyller skyddsklass IP44, -54 eller -67. Därigenom är de skyddade mot damm och vatten på bästa sätt. PowerTOP® Xtra skarvuttagen med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och, som tillval, förnicklade kontakter. Stickpropparna har också förnicklade kontakter. De 5-poliga stickpropparna med 16 och 32 A finns i varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning. Produkterna är skyddade mot aggressiva ämnen. Överallt är vår kraftsparande kontakthylsteknologik X-CONTACT® integrerad. Med hjälp av smarta anslutningstekniker kan du enkelt och snabbt installera stickproppar med några få verktyg.

Letar du efter energifördelning för hamnar och på skepp?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: