Choose your country

MENNEKES

Stabil strömförsörjning i hamnar

  • Robust, tåligt material för extrema villkor
  • Kombinationer kan utökas individuellt
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhållen
  • Fast installeringsbara och mobila produkter
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Kombinationer och uttag tillverkas efter önskemål av specialplast (t.ex. för att skydda mot salt havsvatten)
  • Lätta att sätta i och dra ut – tack vare smart teknik för kontakthylsor till stickproppar och skarvuttag (16–125 A) samt uttag (63–125 A)
  • Speciallösningar för särskilda utmaningar

Skepp lägger till och kastar loss, containrar och varor lastas av och på, och massor med personal arbetar hårt: i container- och personskeppshamnar är det alltid högt tryck. Med våra lösningar kan du förse containerterminaler och -skepp med ström lika tillförlitligt som på stora personskepp, yachter och båtar.

Uttagskombinationer för hamnar

Våra uttagskombinationer AMAXX® för väggmontering och utanpåliggande montering och våra CombiTOWER® försedda med AMAXX® är platssparande och kan utökas individuellt – för användning runt om på hamnar och strömförsörjning av kylcontainers och containerkranar. Tack vare smarta funktioner kan en person snabbt montera våra kombinationer. Som standard är AMAXX® tillverkad av robust plast, men efter önskemål går det även att få den med specialplast som skyddar extra väl mot aggressiva ämnen, t.ex. salthaltigt vatten. Kombinationerna uppfyller kapslingsklasserna IP44 eller IP67 och är alltså väl skyddade både mot damm och vatten.

Skepp och färjor som ligger i hamn kan få ström på olika sätt, t.ex. via aggregat ombord eller med strömanslutningar på land. Vi specialtillverkar gärna robusta landströmsanslutningar utifrån standard DIN VDE 0100-709 del 7-709 som gäller för hamnar. De konstrueras för att kunna hantera havsvatten och stark blåst. Allt för att skeppet eller färjan alltid ska ha tillgång till ström även vid längre tider i hamn.

 

Uttag och stickproppar för hamnar

MENNEKES sortiment med vägguttag för hamnar innehåller klassiska vägguttag och våra avstängningsbara och mekaniskt låsta vägguttag DUO. Alla kontaktskruvar nås praktiskt från produktens framsida. Vid önskemål kan vägguttagen för 63 och 125 A förses med vår kontakthylsteknik X-CONTACT®. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång. Uttagen är tillverkade av kvalitetsplast. Om så önskas går det att få produkterna av specialplast, med högvärmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

Med våra stickproppar AM-TOP® med 32 A kan du förse kylcontainrar med ström. Våra stickproppar PowerTOP® Xtra ser till att exempelvis containerkranar får rätt kraft. Stickpropparna AM-TOP® har ett robust, endelat hus, skruvförbandet med packning garanterar greppbar och säker hantering även när det är fuktigt och blött och med skruvkontakttekniken kan du installera produkten snabbt och enkelt. AM-TOP® uttag och skarvuttag uppfyller kapslingsklass IP67 och är perfekt skyddade mot damm och vatten.

Stickpropparna PowerTOP® Xtra är ergonomiskt utformade, har noppiga greppszoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, hjälp för att öppna locket samt lås, vilket gör att stickproppar och skarvuttag är lätta att hålla och ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Och så klart kan de sättas i och dras ur tusentals gånger. Stickpropparna PowerTOP® Xtra är tillverkade av robust, tåligt material och uppfyller skyddsklass IP44, -54 eller -67. Därigenom är de skyddade mot damm och vatten på bästa sätt. PowerTOP® Xtra skarvuttagen med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och, som tillval, förnicklade kontakter. Stickpropparna har också förnicklade kontakter. De 5-poliga stickpropparna med 16 och 32 A finns i varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning. Produkterna är skyddade mot aggressiva ämnen. Överallt är vår kraftsparande kontakthylsteknologik X-CONTACT® integrerad. Med hjälp av smarta anslutningstekniker kan du enkelt och snabbt installera stickproppar med några få verktyg.

Letar du efter produkter för energifördelning i hamnar eller på skepp?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: