Choose your country

MENNEKES

PowerTOP® Xtra och AM-TOP® - våra stickproppar och skarvuttager för datacenter

  • Extremt värmetålig och slitstark
  • Felsäker strömförsörjning hela vägen
  • Skruvplintar
  • Kabelförskruvning med tätning
  • Med dragavlastning och kinkskydd för kabel
  • Tillvalsfunktioner för ytterligare stabil låsning

Allroundspelarna

För datacenter erbjuder vi stickproppar och skarvuttager från vår mångsidiga PowerTOP® Xtra-familj samt våra beprövade AM-TOP®-applikationer. PowerTOP® Xtra-applikationer i 63 A är utrustade med mycket värmebeständiga kontakthållare och som tillval med nickelpläterade kontakter. De 5-poliga applikationer med 16 och 32 A finns som varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning.

Våra AM-TOP® applikationer har ett hölje i ett stycke, medan höljet på PowerTOP® Xtra har ett robust gängat lås. Alla höljen är tillverkade av högkvalitativ plast, kabelgenomföringen på AM-TOP® är också tillverkad av plast, och PowerTOP® Xtra har också en högkvalitativ gummibeläggning för bättre grepp. AM-TOP®-applikationer uppfyller kapslingsklass IP67, PowerTOP® Xtra-applikationer uppfyller kapslingsklass IP54 eller IP67 (63 A) eller IP54 (16 och 32 A). Detta ger dig extremt robusta och värmetåliga lösningar som klarar de permanenta påfrestningarna i ett datacenter och fungerar tillförlitligt i flera år.

Med PowerTOP® Xtra garanterar ett gängat lås och en låsglid på huset en extra stabil låsning av stickproppar och skarvuttager. AM-TOP® stickproppar och skarvuttager är försedda med en kabelförskruvning med tätning och en bajonettring (för IP67). Ringen förhindrar att stickproppar dras ut av misstag - vilket garanterar en extra säker låsmekanism och störningsfri strömförsörjning. Båda lösningarna har också skydd mot kabelböjning. Tack vare dessa kraftfulla funktioner garanteras alltid en tillförlitlig och problemfri strömförsörjning för servrar.

Alla PowerTOP® Xtra skarvuttag har vår kontakthylsteknologi X-CONTACT®. Hylsorna är skårade i X-form och tillverkade av fjädrande, elastiskt material. Hos skarvuttagen med 63 A är innerväggarna på X-CONTACT®-hylsorna dessutom räfflade. Kombinationen av slitsade hylsor, elastiskt material och invändiga spår säkerställer att stickproppar och skarvuttager är optimalt anslutna när de är inkopplade.

X-CONTACT®-tekniken gör det särskilt enkelt att sätta i och dra ur stickproppar och skarvuttager - med upp till 50 procent mindre ansträngning. Och tack vare två smarta anslutningstekniker kan du installera våra stickkopplingar enkelt och snabbt. AM-TOP®-stickkopplingar och PowerTOP® Xtra-stickkopplingar i 63 A finns tillgängliga med skruvkontaktteknik, PowerTOP® Xtra-lösningarna i 16 och 32 A med den specialutvecklade ErgoCONTACT®-tekniken för skruvkontaktanslutning.

Applikationer för datacenter

För säker och tillförlitlig strömfördelning i datacenter erbjuder vi olika stickproppar, skarvuttager och väggmonterade uttag. Passande produktlösningar finns här på respektive produktsidor:

Portfölj med applikationer

Letar du efter vägg- och panelmonterade uttag för datacenter?

Kontakt

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna:

KontaktformulärKontakta på plats