Choose your country

MENNEKES

Stabila multiuttag och strömfördelare för tunnlar

  • Robust, hållbart material
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhåll
  • Individuellt utrustningsbar och platssparande
  • Säker hantering tack vare smarta funktioner
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Om så önskas av specialplast (skydd mot aggressiva ämnen)
  • Speciallösningar för särskilda utmaningar

Tåg kör genom tunnlar i upp till 300 km/h. Därför måste de produkter som används där kunna hantera extrema och omväxlande aerodynamiska tryck, något som är en enorm teknisk utmaning. En central del av alla tunnlar är multiuttag. De är stabila även när de utsätts för extrema miljöer. Våra specialutvecklade strömfördelare är till stöd vid krävande arbeten och insatser i tunnlar.

Multiuttag för arbeten i tunnlar

I järnvägs- och vägtunnlar är infrastruktur för säkerhet och orientering av högsta vikt. För att nödbelysningen ska fungera felfritt måste strömfördelningen i tunneln vara intelligent. Vid underhållsarbeten och räddningsinsatser måste personalen alltid ha tillgång till pålitlig strömförsörjning för tunga maskiner och belysning.

Här kommer våra smarta multiuttag väl till pass och ger den optimala lösningen: Produkter ur familjen AMAXX® är perfekta i järnvägstunnlar där tryckförhållandena är extrema. De kan förses med olika uttag och brytare. Här går det att flexibelt kombinera CEE- och SCHUKO® uttag samt jordfels- och dvärgbrytare beroende på vad du har för behov. Genomskinliga fönster på enheterna ger, förutom optimalt skydd, både snabb överblick och åtkomst. Det modulärt uppbyggda AMAXX®-huset ger bekvämt anslutningsutrymme även vid stora ledningstvärsnitt. Tack vare de utdragbara bärskenorna och huslocket med gångjärn går det snabbt att montera strömfördelarna. De uppfyller kraven i kapslingsklass IP67, vilket innebär att de är skyddade mot damm och vatten. 

Våra AMAXX® multiuttag har de nödvändiga godkännandena och tillstånden från bl.a. DB Netz AG i Tyskland (i enlighet med direktiv 954.9107), ÖBB i Österrike och SBB i Schweiz. I Gotthard-tunneln används MENNEKES multiuttag sedan många år.

Strömfördelare ur produktfamiljen EverGUM® ger gott stöd vid arbeten i spårvagnstunnlar. De här produkterna finns i två olika husstorlekar. De finns i färgerna signalgult eller svart. 

För nödbelysning i tunnlar erbjuder vi som speciallösning dessutom vår särskilda AMAXX®-strömfördelare – individuellt utrustningsbara säkerhetsboxar med robust hus. 

Multiuttag av specialplast för järnvägsspår

Våra strömfördelare finns med flera olika robusta husmaterial. AMAXX®-produkterna är antingen tillverkade av kvalitetsplast (till tunnelanläggningar finn det även halogenfria varianter) eller specialplast. Specialplasten har starka mekaniska, termiska och elektriska egenskaper och skyddar extremt väl mot kemikalier och andra aggressiva ämnen som oljor, bränsle och utspädda syror. Huset till EverGUM®-produkter är gjort av en solid gummiblandning. Materialet har hög slagstyrka och hållfasthet mot krypström. 

Förutom våra multiuttag för tunnlar erbjuder vi dessutom speciallösningar till spårområdet för likströmsdrivna spårvagnar. För strömfördelarna gäller särskilda krav. Våra multiuttag till spårområdet kan förses med olika uttag, kontakter och brytare samt olika husmaterial. Dessutom gör den särskilda jordfelsbrytaren att du är extra väl skyddad under arbetet.

Letar du efter tillförlitlig energidistribution för järnvägsstationer?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: