Choose your country

MENNEKES

Uttagskombinationer för varv, hamnar och skepp

I varvshallar och dockor måste personal samarbeta både över stora avstånd och på mycket små utrymmen. Varje handgrepp måste utföras korrekt, maskiner och material ska manövreras och förflyttas säkert och stabilt. I hamnar lastas containrar och varor på och av, och massor med personal arbetar hårt. Särskilt på container- och personskepp måste energiförsörjningen fungera perfekt – i teknik- och maskinrummen, i kylcontainrarna och lagerförråden och kabyssen. Det kräver ström – ibland mobilt, ibland stationärt, alltid säkert och stabilt. Oavsett om du är produktions- eller underhållschef eller planerare: Hos oss hittar du rätt lösning för dina behov!

Stationära lösningar för varv, hamnar och skepp

Våra uttagskombinationer AMAXX® för väggmontering och utanpåliggande montering och våra CombiTOWER® försedda med AMAXX® är platssparande och kan utökas individuellt – för användning runt om på hamnar och strömförsörjning av kylcontainers och containerkranar. Tack vare smarta funktioner kan en person snabbt montera våra kombinationer. Som standard är AMAXX® tillverkad av robust plast, men efter önskemål går det även att få den med specialplast som skyddar extra väl mot aggressiva ämnen, t.ex. salthaltigt vatten. Kombinationerna uppfyller kapslingsklasserna IP44 eller IP67 och är alltså väl skyddade både mot damm och vatten.

Skepp och färjor som ligger i hamn kan få ström på olika sätt, t.ex. via aggregat ombord eller med strömanslutningar på land. Vi specialtillverkar gärna robusta landströmsanslutningar utifrån standard DIN VDE 0100-709 del 7-709 som gäller för hamnar. De konstrueras för att kunna hantera havsvatten och stark blåst. Allt för att skeppet eller färjan alltid ska ha tillgång till ström även vid längre tider i hamn.

Mobila lösningar för varv

Våra mobila fördelare från produktfamiljerna EverBOX® och EverGUM® är kompakta, har praktiska handtag och låg vikt och är därför extra platssparande, lättburna och staplingsbara. EverBOX® Grip skapades från början efter önskemål från en kund på ett varv och utvecklades sedan till en serieprodukt. EverGUM® tillverkas av robust, massivt gummi, EverBOX® av plast. Båda produktmaterialen är mycket slag- och stöttåliga. EverGUM® har kapslingsklass IP44, EverBOX® kapslingsklass IP44 eller IP67 vilket gör dem perfekt skyddade mot damm och vatten.

EverBOX®-produkterna har dessutom fler funktioner: De kan utökas från 16 till 125 A och husram och grepp ger extra skydd för uttag och inbyggda enheter. Säkringarna under genomskinliga lock är väl synliga och enkla att manövrera.

På förfrågan tillverkar vi gärna speciallösningar, t.ex. våra revisionsvagnar. De används bl.a. hos Meyer Werft-koncernen. Produkten kan transporteras med kran och eftersom den har hjul går det även att förflytta den på marken. Den har ett robust stålstativ, kan förses med diverse uttag på båda sidorna, har en huvudbrytare, en hållare för tilledning och öglor för krantransport.

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: