Choose your country

MENNEKES

Uttag och stickproppar för varv, hamnar och skepp

Vid byggarbeten på varv, vid lastning av containrar och varor i hamn, för teknik- och maskinrum, kylcontainrar, lagerområden och kabyss krävs stabil energifördelning. Strömförsörjningen från uttag och stickproppar måste vara robust och stabil. Oavsett om du är produktions- eller underhållschef eller planerare: Hos oss hittar du rätt lösning för dina behov!

Vättuttag för varv och hamnar

MENNEKES sortiment med vägguttag för varv och hamnar innehåller klassiska vägguttag, vägguttag säkrade med säkringssockel eller ledningsskyddsbrytare samt avstängningsbara och mekaniskt låsbara vägguttag DUO. Alla kontaktskruvar nås praktiskt från produktens framsida. Vid önskemål är vår kontakthylsteknik X-CONTACT® integrerad. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång. Uttagen är tillverkade av kvalitetsplast. Om så önskas går det att få produkterna av specialplast, med värmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

Uttag för skepp

På skepp är vägguttagen SCHUKO® med 16 A väl lämpade. De har kapslingsklass IP68 och är alltså tryckvattentäta; även här nås alla kontaktskruvar praktiskt framifrån och locket som sitter fast med gångjärn skyddar produkten ytterligare.

För strömförsörjning av kylcontainrar erbjuder vi förutom olika DUO-vägguttag med 32 A och AMAXX® uttagskombinationer även följande produkter: vägguttag 9562 och påbyggnadsuttag 2123A – alla för 32 A samt med förnicklade kontakter, värmetåliga kontakthållare och tidssparande skruvkontaktanslutningsteknik. Vägguttaget är tillverkat av specialplast som skyddar mot aggressiva ämnen och husets underdel kan vridas 180 grader. Påbyggandsuttagets insticksriktning är rak och påbyggnadskontakten har ett skyddande klafflock.

Stickproppar

AM-TOP® stickproppar från MENNEKES med 16 till 32 A har ett robust, endelat hus. Skruvförbandet med packning garanterar greppbar och säker hantering även när det är fuktigt och blött, och med skruvkontakttekniken kan du installera produkten enkelt och tidssparande. AM-TOP® uttag och skarvuttag uppfyller kapslingsklass IP67 och är perfekt skyddade mot damm och vatten.

Våra stickproppar PowerTOP® Xtra gör det lätt att göra strömfördelningen flexibel och säker på varv: PowerTOP® Xtra är ergonomiskt utformade, har noppiga greppszoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, hjälp för att öppna locket samt låsslid, vilket gör att stickproppar och skarvuttag är lätta att hålla, ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Och så klart kan de sättas i och dras ur tusentals gånger.

Stickpropparna är tillverkade av robust, tåligt material och uppfyller skyddsklass IP44, -54 eller -67. Därigenom är de skyddade mot damm och vatten på bästa sätt. PowerTOP® Xtra skarvuttagen med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och, som tillval, förnicklade kontakter. Stickpropparna har också förnicklade kontakter. De 5-poliga stickpropparna med 16 och 32 A finns i varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning. Produkterna är skyddade mot aggressiva ämnen. Överallt är vår kraftsparande kontakthylsteknologik X-CONTACT® integrerad. Med hjälp av smarta anslutningstekniker kan du enkelt och snabbt installera stickproppar med några få verktyg.

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: