Choose your country
MENNEKES

Smart enrgifördelning för industrin

  • Robust, hållbart material
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhåll
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Om så önskas av specialplast (skydd mot aggressiva ämnen)
  • Kombinationer för vägg, tak och golv – kan utrustas individuellt
  • Lätta att sätta i och dra ut – tack vare smart teknik för kontakthylsor till kontakter, skarvuttag och uttag (16–125 A)
  • Mekaniskt avstängningsbara och låsta uttag – för extra skydd
  • Data- och mediefördelare med bra funktioner
  • Speciallösningar för särskilda utmaningar

Transportband och maskiner i industrianläggningar står i princip aldrig still, utan används dygnet runt. Därför måste deras ström- och dataförsörjning vara stabil. Vi hjälper dig! I vårt sortiment hittar du olika beprövade stickproppar och uttag. Vi har flera olika uttagskombinationer. Vissa kan monteras på vägg, andra kan hängas från taket och ytterligare andra kan användas mobilt. För dataöverföringen erbjuder vi lösningar som mediedistributörer, datauttag och kompakta nätverksfördelare.

Stickproppar och uttag för industrin

Tack vare smarta funktioner går det lätt att montera våra lösningar och dessutom håller de i många år. Våra PowerTOP® Xtra stickproppar är ergonomiskt utformade, har noppiga greppszoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, hjälp för att öppna locket samt lås, vilket gör att CEE-stickproppar och CEE-skarvuttag är lätta att hålla och ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Och så klart kan de sättas i och dras ur tusentals gånger.

Våra stickproppar och uttag är gjorda av robust, tåligt material. Stickproppar och skarvuttag uppfyller kraven i kapslingsklasserna IP44, -54 eller -67, uttag kapslingsklasserna IP44 eller -67. Därigenom är de skyddade mot damm och vatten på bästa sätt. PowerTOP® Xtra skarvuttagen med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och, som tillval, förnicklade kontakter. Stickpropparna har också förnicklade kontakter. De 5-poliga stickpropparna med 16 och 32 A finns i varianten PowerTOP® Xtra R med samma robusta utrustning. Det gör att de står emot aggressiva ämnen.

Alla kontaktskruvar på våra väggmonterade och utanpåliggande uttag nås praktiskt framifrån. Uttagen kan stängas av och låsas och kontakten kan då endast tas ut eller sättas i när uttaget är frånkopplat. Med ett hänglås kan uttagen dessutom säkras mot obehörig tillkoppling.

Med hjälp av smarta anslutningstekniker kan du enkelt och snabbt installera stickproppar och uttag med några få verktyg. I PowerTOP® Xtra stickpropparna och vägguttagen DUO är vår kontakthylsteknik X-CONTACT® integrerad som standard. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång!

Vi erbjuder även stickproppar och uttag för industrinät från 600 till 690 V. För nominella strömmar från 200 till 400 A har vi också särskilda starkströmsanordningar i sortimentet: Här är kontakterna på stickproppar, skarvuttag och uttag försilvrade. Det förbättrar inte bara den elektriska ledningsförmågan, utan ger även bästa möjliga korrosionsskydd.

Våra väggmonterade och utanpåliggande uttag DUO är tillverkade av kvalitetsplast med skumtätning. Vägguttagen finns alternativt även av specialplast. Det skyddar extra bra mot kemikalier, oljor och liknande ämnen. Varianten av specialplast har dessutom värmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

Uttagskombinationer för industrin

Alltid rätt lösning: För väggmontering och utanpåliggande montering i hallar erbjuder vi olika individuellt utrustningsbara strömfördelare ur produktfamiljerna AMAXX® och EverGUM® samt fördelarskåp av rostfritt stål.

Med våra upphängningsbara och mobila lösningar når du flexibelt varje hörn i din industrianläggning: De upphängningsbara strömfördelarna AMAXX® kombinationer, AirKRAFT®, 3KRAFT® och DELTA-BOX® för tak har dessutom olika extrafunktioner: Upphängningsbara AMAXX® kan förses med uttag från två sidor och DELTA-BOX® med upp till fyra uttag. AMAXX®, AirKRAFT® och 3KRAFT® kan ha flera ingångskablar, DELTA-BOX® har en. Alla upphängningsbara kombinationer kan utrustas med tryckluftsanslutningar – AirKRAFT® och 3KRAFT® direkt i höljet, AMAXX® och DELTA-BOX® genom en extern fläns.

De mobila kombinationerna från produktfamiljerna EverBOX®, EverGUM® och AMAXX® är mycket kompakta, kan utrustas individuellt och tack vare låg vikt och hus antingen av solitt gummi eller plast är de både lätta att transportera samt slag- och stöttåliga.

Våra kombinationer uppfyller kapslingsklass IP44 eller IP67 och är alltså väl skyddade mot både damm och vatten. Beroende på produkt är huset antingen tillverkat av kvalitetsplast, specialplast som skyddar extra väl mot kemikalier och andra aggressiva ämnen, eller av solitt gummi.

De fristående kombinationerna från MENNEKES omfattar energipollare av stålrör, CombiTOWER® och pelare med väderskyddstak, båda av rostfritt stål och försedda med AMAXX® kombinationer. På förfrågan tillverkar vi också gärna speciallösningar. Energipollare och CombiTOWER® kan låsas för extra skydd. 

Data- och nätverksfördelare för industrin

I många branscher har tillverkningsprocesserna sedan länge automatiserats och digitaliserats. Maskiner och anläggningar är sammankopplade intelligent och programmeras och manövreras med pekskärmar eller tablets. Våra lösningar hjälper dig att fördela data säkert och tillförlitligt i industri 4.0-världen.

Den industriella mediefördelaren från produktfamiljen AMAXX® kompletterar dina nätverkslösningar: Fördelaren får du med ett Cepex-datauttag för direkt anslutning av patchledningar och SCHUKO® uttag så att aktiva nätverkskomponenter får spänningsförsörjning direkt. Du kan komplettera våra fördelare med vanliga nätverkskomponenter. Det finns mycket plats i huset för att komplettera med exempelvis switch, router eller WLAN-access point. Plasthöljet har kapslingsklass IP44 vilket gör att den skyddar nätverkstekniken från damm och fukt.

Nätverkskompaktfördelare från MENNEKES av kvalitetsplast har ett låsbart Cepex-datauttag med två anslutningsmoduler, två eller fyra SCHUKO® uttag och kapslingsklass IP44.

Cepex-datauttag från MENNEKES (utanpåliggande eller infälld montering för vägg eller utanpåliggande uttag) kan kompletteras med datamoduler från olika tillverkare. De är låsbara och har ett membranskruvförband för två ledningar från 6 till 9 mm. Uttagen är av plast och finns med husfärgerna grå, alpvit, svart eller silver, och uppfyller kapslingsklass IP44. Lösningarna passar perfekt för tillverkningslinjer och lagerområden, laboratorier och flygplansbygge.

Våra upphängningsbara kombinationer från produktfamiljerna AirKRAFT® och 3KRAFT® kan antingen förses med SCHUKO® uttag eller CEE-uttag upp till 32 A, dataanslutningsdosor samt tryckluft. Det går att välja mellan tre färger på höljet: silver, rött eller gult. Hos 3KRAFT® är maximalt tre uttag möjliga, hos AirKRAFT® upp till fyra. Hos AirKRAFT® har huset dessutom plats för jordfels- eller dvärgbrytare. Kombinationerna används exempelvis i bilindustrin.

Väggmonterade uttagskombinationer från produktfamiljen AMAXX® kan förses antingen med SCHUKO® uttag och CEE-uttag upp till 63 A, Cepex-datauttag samt jordfels- och dvärgbrytare. Kombinationerna är anslutningsfärdigt kopplade med inre kryssfack mellan data- och energiområdet och kan kompletteras med databoxar. Lösningarna finns i elgrått, silver eller signalgult.

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: