Choose your country

MENNEKES

Stickproppar för gruvdrift

  • Robust, tåligt material för extrema villkor
  • Skyddad mot damm, vatten och aggressiva ämnen
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhållen
  • Sätt enkelt i och ur stickproppar tack vare smart kontakthylsteknologi
  • Mekaniskt avstängningsbara och låsbara vägguttag för extra skydd

I gruvor och stenbrott används många olika maskiner. För friktionsfri, kostnadseffektiv drift måste maskiner, pumpar och generatorer, brytare och siktar, fördelarboxar och transportband alltid ha pålitlig energiförsörjning. Här kommer våra lösningar in i bilden:

Både användning och underhåll är enkelt och säkert

Tack vare smarta funktioner kan du montera, använda och underhålla våra produkter enkelt och säkert: Våra PowerTOP® Xtra stickproppar med 63 och 125 A har noppiga greppzoner, ett noppigt och gummibelagt kabelskruvförband, ramklämmor och hjälp för att öppna locket. Det gör att de ligger bra och halksäkert i handen även när det är blött. Kontakter och skarvuttag har dessutom ett lås mellan fördelare och hölje, vilket gör att det går att låsa dem snabbt och stabilt utan skruvar. Dessutom är packningarna i kopplingslocket och kontaktens främre del fastgjutna, vilket gör att det inte går att tappa bort dem.

På alla våra vägguttag DUO går det att nå kontaktskruvarna framifrån. Uttagen kan stängas av och låsas mekaniskt och det går endast att koppla i och ur stickproppar i dem när de är avstängda. Med ett hänglås går det att höja säkerheten ytterligare. Vid öppning fixerar en fästklack bajonettringen vilket gör att den i princip stängs automatiskt.

Med hjälp av smarta anslutningstekniker med skruvkontakter kan du enkelt och snabbt installera stickproppar och vägguttag med några få verktyg. I PowerTOP® Xtra stickpropparna och vägguttagen DUO med 63 och 125 A är vår kontakthylsteknik X-CONTACT® integrerad som standard. Det gör att det går lättare både att sätta i och dra ut kontakterna även vid höga strömstyrkor – upp till 50 procent mindre kraftåtgång!

Våra stickproppar och vägguttag är tillverkade av robust, tåligt material och uppfyller skyddsklass IP44 resp. IP67. Därigenom är de på bästa sätt skyddade mot damm och vatten och kan användas i många år. 

PowerTOP® Xtra stickpropparna samt våra enhetskontakter med 63 och 125 A har högvärmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter. Det skyddar dem mot aggressiva ämnen och hög luftfuktighet. För nominella strömmar från 160 till 600 A erbjuder vi våra särskilda högströmsstickproppar. Deras kontakter är försilvrade. Det förbättrar inte bara den elektriska ledningsförmågan, utan ger även bästa möjliga korrosionsskydd. Det robusta aluminiumhuset klarar belastningar på upp till ett ton. Högströmsstickproppar, 500 till 600 A, fungerar säkert vid temperaturer från -40 till 80 grader, alla andra högströmsstickproppar fungerar vid temperaturer från -40 till 100 grader, PowerTOP® Xtra stickproppar vid temperaturer från -25 till 40 grader.

Våra vägguttag DUO är tillverkade av kvalitetsplast med packning i höljet av skum eller specialplast. Det skyddar extra bra mot kemikalier, oljor och liknande ämnen. Varianten med specialplast har dessutom värmetåliga kontakthållare och förnicklade kontakter.

Letar du efter uttagskombinationer för gruvor?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: