Choose your country
MENNEKES

Uttagskombinationer för gruvor

  • Robust, hållbart material
  • Skyddad mot damm och vatten
  • Individuellt utrustningsbar och platssparande
  • Snabbt och säkert monterad, manövrerad och underhållen
  • Fast installeringsbara och mobila produkter
  • Om så önskas av specialplast (skydd mot aggressiva ämnen)

På centrala ställen i gruvor och stenbrott sträcker sig behovet långt över enskilda vägguttag. Till de här krävande miljöerna erbjuder vi olika lösningar – från uttagskombinationer och upphängningsbara strömfördelare till mobila, bärbara lösningar.

Perfekt för väggmontering och utanpåliggande montering eller för upphängning i tak

För väggmontering och utanpåliggande montering har vi platssparande och individuellt utrustningsbara uttagskombinationer i produktfamiljen AMAXX®. De är anslutningsfärdiga, har ett hus med gångjärn som öppnas åt sidan och fastsättningen kräver endast några få borrhål – det är en lösning som snabbt monteras av en person. Standard är AMAXX® av robust plast eller specialplast som skyddar extra väl mot aggressiva ämnen. Uttagskombinationerna AMAXX® uppfyller kapslingsklass IP44 eller IP67 och är därigenom väl skyddade mot damm och vatten. 

För särskilt små utrymmen erbjuder vi DELTA-BOX. De kompakta, individuellt kompletteringsbara uttagskombinationerna kan hängas upp i en medföljande upphängningsbygel direkt från taket över din arbetsplats. Produkten av kvalitetsplast har kapslingsklass IP44, -67 eller -68.

Extra flexibel med våra mobila fördelare

Det behövs ofta olika lösningar för att nå alla hörn i tunnlar och gruvor snabbt och flexibel. Våra mobila fördelare ur produktfamiljerna EverGUM® och EverBOX® är platssparande tack vare den kompakta konstruktionen och den låga vikten. Dessutom gör ett handtag dem lätta att bära. EverGUM® är tillverkad av robust massivt gummi med hög slagstyrka och hållfasthet mot krypström (uppfyller kapslingsklass IP44), EverBOX® av plast (uppfyller kapslingsklass IP44 eller IP67). Båda produktmaterialen är mycket slag- och stöttåliga. 

EverBOX®-produkterna har dessutom fler funktioner: De kan utökas från 16 till 125 A och husram och grepp ger extra skydd för uttag och inbyggda enheter. Säkringarna under genomskinliga lock är väl synliga och enkla att manövrera.

Letar du efter stickproppar för gruvdrift?

Har du frågor angående våra lösningar och produkter? Vi hjälper dig gärna: